Vijesti

Dodik poručio Izetbegoviću: “Kada je od dobrog Srbina postao dobri Bošnjanin – ne znamo”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentarisao je izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je jučer rekao da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod, Bošnjani, Dobri Bošnjani, a da su se nacije formirale u 19. i 20. vijeku.

Dodik kaže kako je Izetbegović spletke i neozbiljnost sa političkog terena prenio i na teren historije.

– Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao “dobri Bošnjanin” – ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve historijske fantazije kod Bakira Izetbegovića”, rekao je Dodik.

PROČITAJTE  Ističu verifikacije respiratorima na KCUS. Sebija ignorira zakon, zahuktava se istraga Tužilaštva BiH

Dodik se osvrnuo na porijeklo Srba rekavši da su oni autohton narod i na teritoriji Hercegovine i na teritoriji Bosne o čemu se mogu pronaći ozbiljni izvori koji su dostupni svim.

– Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i istorija, ovaj Izetbegovićev čas istorije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice, istakao je lider SNSD-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare