Politika

Dodik kaže da Izetbegović ima ratnu strategiju: To je smiješno. RS ništa ne gubi, mi samo dobivamo

Član Predsjedništva BiH Milord Dodik se ne smiruje. Danas je nastavio sa izjavama u kojime tvrdi da se država BiH raspada, a da je RS stabilna.

“BiH je stanju potpunog raspada, stvari će završtiti tihim umiranjem BiH, ostat će Republika Srpska jer može da funkcioniše”, smatra Dodik.

“Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sljedeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostat će samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska. Od ostalog dijela ne znam šta može da ostane”, rekao je Dodik novinarima na Palama.

PROČITAJTE  Dodikov režim pod sve većim pritiskom: Austrija zabrinuta zbog svojih kompanija u RS

Dodik je ponovio da rata neće biti, te istakao da ne može da vjeruje da oni koji prijete ratom ne mogu da vide da je BiH u stanju potpunog raspada.

On je rekao da dobro teku pripreme za sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske narednog mjeseca na kojoj će biti raspravljano o vraćanju nadležnosti.

“Dobro teku pripreme. Vidim da su se pojedini zagrijali i nešto prijete ratom”, rekao je Dodik i ocijenio sasvim smiješnom navodnu ratnu strategiju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

On kaže da je čuo za elaboraciju Izetbegovića, koja navodno kaže da Dodik neće ući u Federaciju BiH, ali će kada uradi što planira “pobuniti naše ljude u Republici Srpskoj, a onda će intervenisati policija RS, a mi ćemo biti prinuđeni da uđemo”.

PROČITAJTE  Dodik: Ne idem u Neum, nisam tamo nikad bio. Neka ne gube vrijeme, RS neće prihvatiti indirektni izbor

Dodik ističe da ljudi imaju pravo da misle šta hoće, ali poručuje da se Izetbegović zanosi da negdje može da se uđe na teritoriju RS.

“U svakom slučaju, mislim da je glupo pričati na tu temu. Sve se zloupotrijebi, čak i moji podsmješljivi komentari na tu temu, koji se upotrijebe kao isključivi dokaz. To sam želio da opovrgnem”, istakao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare