Politika

Dodik kaže da za srpski narod nema slobode bez nezavisnosti RS: ‘Hrvati su beznačajni jer ih muslimani majoriziraju’

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za ATV “da su mnogi pokušali da iskoriste priču o non-paperu da bi usmjerili atak na RS”, ali i istakao da se ne može sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o enentualnoj promjeni granica u regionu.

“Non-paper znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu. To neko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara”, rekao je Dodik za ATV.

On je upitao kakav bi tek atak bio da je nekim slučajem RS napisala ovaj dokument.

“Ne može niko sakriti činjenicu da se u evropskim strukturama sve više priča o tome. Ali i evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kome oni neće da shvate stanje u BiH”, rekao je Dodik.

On je izjavio da “evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila”.

“Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što ih muslimani majorizuju i sad je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi Srpsku, on je određen kao krivac”, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik ističe da je lično stvarno posvećen tome da RS bude nezavisna država i to ne krije, ali ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

“Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao da nešto učinim sa tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi”, rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

On kaže da je uvjeren da ovdje za srpski narod nema slobode dok RS ne bude nezavisna.

Dodik je dodao da je “BiH promašena stvar jer je u pitanju eksperiment Zapada koji definitivno ide na to da Srbi izgube nacionalni identitet, institucije u Republici Srpskoj, da ne mogu sami da imaju svoje budžete, zdravstvo, školstvo i mnogo šta drugo”.

On je kazao da su i stranci i Bošnjaci učinili sve da Srbima, pa i Hrvatima posljednjih godina nanesu mnogo problema, isključivo zato “da bi nešto ostvarili kod muslimana”.

Dodik ponovo tvrdi da BiH ne može da funkcioniše, te da je laž i priča o zajedničkoj nabavci vakcina u BiH.

“Natjerali su nas na taj program Kovaks, pa gdje smo stigli i šta smo dobili? To su učinili isti oni koji nam sada govore da trebaju ustavne promjene ili spominju evropski put sa uslovima da treba sve oni što odgovara muslimanima, ali se ostavlja i dalje pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i pozicije stranih sudija”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare