Vijesti

Dodik kreće u obračun s DNS-om: Bahati su i raskalašeni. Reketirali su firme, to treba istražiti

Sastanak savjeta koalicija završen je i nakon njega obratio se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik

“Konstatovali smo da nakon izlaska DNS koalicija ostaje jedinstvena, nema opasnosti za rad Vlade i provođenje politike Vlade, rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

“Sačekat ćemo izjašnjavanje gradskih i opštinskih odbora DNS, ko ostaje s nama radit ćemo zajedno u punom kapacitetu. Već sutra ćemo razriješiti kadrove DNS koji prave problem”, rekao je Dodik.

On je rekao da je odluka vrha DNS-a nepotrebna i ishitrena, ali da mu je drago da ostale partije ostaju jedinstvene u koaliciji.

“Razgovarat ćemo sa predstavnicima sigurnosnih agencija, ako bude saznanja o korupciji, bit ćemo jednako oštri prema svima, makar bili i iz SNSD”, rekao je Dodik.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da nije dijelio i cijepao DNS, inače ne bi bili u koaliciji.

“Oni su smatrali da su dovoljno jaki, da mogu raditi šta hoće. Došle su do nas informacije o bahatosti, samo jedno preduzeće je moglo raditi putarske poslove. Reket je bio i po 200.000 KM. Nadležni organi će to ispitati. Ne može se niko ponašati tako raskalašeno”, rekao je Dodik.

On je dodao da, što se njega tiče, ta Nešićeva grupa nema ništa sa njima, a čestiti članovi DNS koji nisu raskalašeni i korumpirani su dobrodošli.

Dodik je rekao da je rukovodstvo DNS prema Nešiću trebalo preduzeti mjere još kad je na privatnoj zabavi šutao novac, ali to nisu uradili.

“Kad smo nedavno Nešiću rekli da ne može tako, da ne može samo jedna firma dobijati sve poslove, da nema reketiranja, on je rekao da je bolestan i da svakako ne može više raditi direktorski posao. Rekao je da je bolestan, a onda počeo napadati SNSD i javno nas optuživati za ovo ili ono”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare