Politika

Dodik ljudima iz SIPA-e poručio da smrde na Sarajevo. Direktor SIPA-e je njegov čovjek – Darko Ćulum

Nervozni Milorad Dodik danas je vrijeđao pripadnike SIPA-e. Naime, on je komentirao to što su pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH od Vlade RS i NSRS tražili određene dokumentaciju.

Podaci su zatraženi i od stranka, pa i Dodikovog SNSD-a. Međutim, predsjendik ove stranke kaže da im neće dati ništa, ako se ne okupaju.

“Nek oni slobodno dođu u stranku, ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju, ako budu okupani, očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva onda možemo da sarađujemo sa njima. Ako bude drugačije, onda neće dobiti ništa”, rekao je Dodik.

On je nastavio da je nastup SIPA-e smiješan i sulud. Smeta mu šta su nazvali telefonom i najavili se.

“Fino pošaljete pismo, vi kažete da ćete doći, ima odgovorno lice u SNSD-u i to ćete dobiti. A ne ovako, to je sve nakaradno, do zla Boga nakaradno. On nazove telefonom službenim, kaže ja dolazim, pripremite se. Treba tamo svi da pomru od straha jer on dolazi. Il ćete se ponašati uljudno il nećete dobiti nikakav dokument. Ako hoćete to da izuzmete onda ćete morati provaljivati. Najbolje da to uradimo i da vidimo kakvi su divljaci”, rekao je Dodik.

Prostačke uvrede, u stilu njegovog najnovijeg prijatelja Zorana Milanovića, na račun pripadnika SIPA-e Dodik je govorio cereći se od smijeha.

Zanimljivo je da je šef SIPA-e upravo njegov kadar Darko Ćulum.

Bivši šef policije RS kandidiran je na ovu poziciju upravo od ministara iz RS u Vijeću ministara BiH. Imenovanje je sprovedno uprkos brojnim žestokim reakcijama, jer se Ćulumovo ime spominjalo u slučaju ubistva Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Da li je Dodik i svom kadru Ćulumu poručio da ‘smrdi na Sarajevo’ i tako mu svjesno poslao poruku ili je zaboravio na tu činjenicu?

Isto tako, činjenica je da Ćulum kao direktor SIPA-e poštuje državne zakone i nadležnosti, jer je očigledno postupio po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare