Politika

Dodik nakon sastanka sa Vučićem: Učinit ćemo ono što mislimo da je racionalno. Tražit ćemo samo ono što nama pripada

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH danas se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem. Nakon sastanka sa Vučićem, Dodik je u izjavi za medije kazao da su Bošnjaci, koji smatraju da je baš sada trenutak da bi dodatno “satrli” Republiku Srpsku, dobili vjetar u leđa od stranaca.

“Prije svega, onih koji su se vratili u američki State department, a gradili su svoje pozicije na dešavanjima u BiH i djelovanju protiv Srba. Oni koji su gradili svoje pozicije i karijere na dešavanjima u BiH, odnosno na destabilizaciji Srba sada se vraćaju ponovo, da neke rigidne metode koje su ranije primjenjivali ponovo čine protiv nas. Međutim, treba se prisjetiti da Amerika ima i neko drugo vrijeme, ono Trumpovo vrijeme i ne znači da će oni ostati dovijeka, tako da mi moramo preživjeti, to je sva suština politike koju vodim”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

PROČITAJTE  Vjerovatno posljednja runda pregovora o izbornom zakonu seli se u Neum. Stranke zakovane u svojim pozicijama

Između ostalog, naveo je kako nema nikakvih pokreta koji bi ukazivali na bilo kakvo nasilje ili manifestaciju sile.

“Muslimani su, umjesto da su pokazali spremnost da sa Srbima sarađuju i da poštuju Ustav, pokazali spremnost da to ne poštuju, naivno vjerujući da će ogromna sila međunarodnog faktora ono što je nametnula zadržati i nametnuti jedno stanje: `Eto, ne može se to sada dirati”, rekao je Dodik.

Naveo je između ostalog, da ono što je kako on navodi njima uzeto od međunarodnog faktora je kršenje Dejtonskog sporazuma.

“To za nas nikada neće biti definitivno, niti legalno. U ovim trenucima vidimo da se digla ogromna hajka u cijelom svijetu. Vidjećemo. Šta je racionalno učinićemo. Mi od naših prava nećemo odustati. Mi samo tražimo ono što nama pripada i što je nama potpisom dato. Ništa drugo ne tražimo”, kazao je Dodik.

PROČITAJTE  Eksplozija u fabrici u Šimanovcima: Poginula dva radnika


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare