Politika

Dodik nakon što je dobio četiri delegata u Domu naroda: Niko ništa neće moći nametnuti

Lidera SNSD-a i predsjednik RS, Milorad Dodik oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu. Naime, ova objava je uslijedila samo nekoliko dana nakon što je dobio četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Jasna poruka

Imao je vrlo jasnu poruku.

“Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske. SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti”, zaključio je Dodik.

Dodik je podsjetio da se protekle sedmice sastao sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem od koga je u otvorenom razgovoru dobio obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj.

Podsjetimo da je u četvrtak SNSD- dobio četiri delegata zahvaljujući jednom nevažećem listiću za listu PDP-a.

Danima unazad opozicija u RS i Pokret za državu međusobno se optužuju. Tvrde da je neko o njihovih članova namjerno predao pogrešno ispunjen listić.

Shodno tome, je omogućena Dodiku kontrolu u Domu naroda.

Javno glasanje

U četvrtak je Dodik izjavio:

“Ne znam ko je koga podržao. Sve možete da nagađate. Ali ovdje nema nagađanja, završeno je! Četiri izabrana i jedan iz SDS-a”, rekao je Dodik.

Dodik o četvrtom delegatu u Domu naroda PSBiH pričao je sa osmijehom na licu.

“Posljednjih sedmica vodila se potpuno iracionalna politički neprimjerena borba ko će imati četiri, tri, dva delegata.

Bolje da se javno glasalo pa da se vidi ko kako glasa. A ne da se kroz ovu manipulaciju tajnog glasanja radi svašta. Ponosan sam na koalicionu većinu koju imamo. Koja je glasala besprijekorno. Važno je konstatovati da je iz prijedloga SNSD-a došlo četiri delegata, a SDS jednog. Dok da PDP nije dobio niti jednog. Ponašat ćemo se konstruktivno, a tamo gdje postoji dekonstrukcija upotrijebit ćemo svoja prava odlučivanja koja mi mislimo da treba”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare