Vijesti

Dodik napao Džaferovića i reisa Kavazovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da stavove koje je Šefik Džaferović iznio u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsjedništva BiH, niti je Džaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema saglasnost svih članova Predsjedništva.

Dodik je kazao da je Džaferović “samo bošnjački član Predsjedništva BiH”.

“Svako dobronamjeran želi da se u Crnoj Gori, kao i u cijelom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primjedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju riječ, jer svako šutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere”, istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Džaferovićev stav da “trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vodstvom nema alternativu”, Dodik je odgovorio da to nije stav Predsjedništva i ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i reći, ali kao funkcioner SDA.

“Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije nekoliko dana, pitanje je za njene građane”, naglasio je član Predsjedništva BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare