Politika

Dodik: Nikada neću dati saglasnost da bilo čije strane trupe uđu na teritoriju BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je kako on nikada neće dati saglasnost da bilo koje strane trupe uđu na teritoriju BiH.

Dodik se osvrnuo na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je pozvao NATO da rasporedi trupe u Brčkom.

“On upravlja Ustavnim sudom, upravlja sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO-om. Komandant EUFOR-a je prije 20-ak dana govorio o tome da je sigurnosna situacija dobra i da nema potrebe za širenjem trupa”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je kazao kako on nema nikakav problem “da ovdje dođe sada sto hiljada vojnika NATO-a i da okupiraju ovu zemlju”. No, lider SNSD-a je dodao i kako je potrebno pribaviti saglasnost predsjedništva BiH, u kojem on još uvijek sjedi.

“Ali potrebno je pribaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ je Predsjedništvo. A ja, koliko znam, još uvijek sjedim u tom Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije, ni NATO-ove ni ruske nitii bilo čije trupe, ovdje dođu”, naglasio je Dodik, te dodao:

“Mi ćemo nastaviti da se bavimo politikom. A naša politika je jasna, poštivanje Ustava. Oni nemaju drugog odgovora nego prizivanje NATO-a”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare