Vijesti

Dodik o knjiženju vojne imovine: Provjerit ćemo je li Ivanić nešto radio skriveno od nas

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da nije bilo, niti će biti knjiženja perspektivne vojne imovine na nivo BiH.

“Ako se i knjiži u RS, onda se to knjiži u njenoj Geodetskoj upravi. Veoma je lako provjeriti da nikakvih pokušaja oko toga nema”, rekao je Dodik novinarima u Zvorniku.

Tvrdi da nije donesena nijedna odluka koja bi govorila o knjiženju perspektivne vojne imovine na BiH.

“Jedino ako nešto nije Mladen Ivanić (bivši član Predsjedništva BiH) uradio skriveno od nas, pa da mi ne znamo, to ćemo provjeriti. Ali, koliko ja znam, a sada sam provjeravao u Geodetskoj upravi RS, nikakvih zahtjeva, nikakvih pokretanja i procedura nema i neće ni biti”, ustvrdio je on.

Dodik je dodao da je to „imovina RS i nikada neće biti uknjižena na BiH“.

“To oni moraju da znaju i to smo pitanje završili”, ustvrdio je Dodik.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je prethodno danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke Kasarne “Kozara“ i aerodroma “Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

“Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure – rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugim tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare