Politika

Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: Nek’ zapamte da je nepokretna imovina naša i da pripada RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući odluku Ustavnog suda BiH koji je van snage stavio zakon o nepokretnoj imovini RS, rekao je da Sarajevo pokušava neustavno da ovlada onim što ne pripada BiH, poručujući da nepokretna imovina pripada entitetima.

“Nazivaju se državom koja nije država. Ustavni sud je nakaradan sud, sve što sam ikada rekao najgore o tom sudu i sad bih ponovio. Radi se o grupi ljudi koja je politički motivisana da nanesu probleme i naprave ovdje neki novi sistem koji nije moguć”, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je dodao da imovina po Dejtonskom sporazumu pripada entitetima, da u Ustavu piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH, te da na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što joj entiteti daju.

Međutim, oni hoće da promijene tu paradigmu. Doveli su čovjeka koji nije izabran u Vijeću sigurnosti UN-a, dovode strance u Ustavni sud i sa dva muslimana da kreiraju šta hoće”, rekao je Dodik, dodavši da Ustavni sud BiH počiva na principu “kadija te tuži, kadija ti sudi”.

Dodik je poručio da imovina pripada RS.

“Imovina je naša i nek` zapamte da je naša, bez obzira šta misle i pokušavaju da na ovaj način pošalju zapadnom svijetu poruku da ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, a sam taj sud ne poštuje Ustav. Kako da poštujete nekog ko ne poštuje Ustav”, upitao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare