Politika

Dodik o smjeni Tadić: Ostvaruje se pakleni plan. Ovo je pretjerano i od ‘političkog Sarajeva’

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je smjenu Gordana Tadić sa pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

On smatra da je to ostvaranje nekog ‘paklenog plana’.

“Danas je VSTV samo glasovima muslimana, bez glasova Srba ili Hrvata smijenio glavnog tužioca. Svakome ko prati i kome je stalo do dejtonske BiH ovo mora da vidi. Vidiljivo je da šest muslimana smijenilo tužiteljicu i to po instrukcijama SDA”, rekao je Dodik.

On je potom pročitao imena članova VSTV-a koji su glasali ‘za’ smjenu Tadić kako bi dokazao da su muslimani.

“To se može računati kao jedan osvetnički potez i pokazna vježba”, rekao je Dodik tvrdeći da se sve radi pod palicom Bakira Izetbegovića i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

“Njihova koncepcija je ovladati izbornom komisijom što su i uradili s našim ljudima iz RS”, naveo je on.

Potom je objasnio šta je ‘pakleni plan’

“Sud BiH imaju već sa sumnjivim kadrom koji se predstavlja kao nešto ne znam ni ja je li kao Španac ili nesto drugo, on je pod direktnom kontrolom Osmice. To je njihov pakleni plan, da putem tužilaštva procesuiraju, a preko suda osuđuju”, naveo je Dodik.

Kaže da je smjena Tadićke ‘muslimanskim glasovima’ pretjerano i od ‘političkog Sarajeva’.

Osvrnuo se i na posjetu Šefika Džaferovića Bijeljini. Kaže da je to poniženje Srba jer je Džaferović navodno kriv što nije spriječio ratne zločine.

“S druge strane vidimo nove prakse koje je počeo još Mladen Ivanić kada je otisao u Sanski Most u posjetu lokalnoj zajednici. Sada vidimo da se realizira plan okupljanja probosanskih snaga, dolaskom Džaferovića u Bijeljini i njegov sastanak sa gradonačelnikom. SDS je na toj liniji jos od vremena Bosića” naveo je Dodik.

“Ova posjeta Džaferovića je dokaz koliko se nisko palo. Nije problem što je on posjetio bošnjačku zajednicu u Bijeljni, ali ovako gostoprimstvo lokalne zajednice je dokaz te prakse”.

Prokomentirao je i saopćenje visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta.

“Danas je važno što je NSRS usvojila Zakon o lijekovima. BiH nema visokog predstavnika, ovaj što se tako predstavlja i sto piše neka sopćenja ne postoji. To nema. To je stav građanima odnosno stranca koji pokušava da ovlada nekim pravilima”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare