Politika

Dodik odgovorio Džaferoviću: Drž'te lopova! On je politički naturščik i bošnjački nacionalista

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da Šefik Džaferović pokazuje da je jedan od političkih naturščika ako i dalje vjeruje da je kriza u BiH plod politike bilo kog pojedinca, u ovom slučaju Milorada Dodika.

“Sljepilo koje pokazuju bošnjački nacionalisti, među kojima je i Džaferović, cijelu BiH je dovelo u slijepu ulicu iako smo godinama i mi i Hrvati upozoravali gdje će završiti devastacija Ustava i uzimanje prava i narodima i entitetima”, rekao je Dodik Srni.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Džaferovićeva da Dodik treba da se povuče iz politike, jer, kako je rekao, velikosrpska ideološka kuhinja neće proći, Dodik je odgovorio da bi on mogao da uzvrati Džaferoviću riječima da će kriza biti riješena ako se povuče Šefik Džaferović ili Bakir Izetbegović, ali to ne bi bilo tačno.

“Ovo nije pitanje pojedinaca, ovo je pitanje politika koje su 26 godina išle za tim da Republiku Srpsku zbrišu s mape. Srbi su teško potpisali Dejtonski mirovni sporazum, ali su ga potpisali jer je Republika Srpska dobila značajna ovlaštenja. Međutim, zaboravlja se da su Bošnjaci taj isti sporazum potpisali kao privremeno rješenje, nadajući se i čineći sve da im neko da ono što oni misle da im pripada, a nisu dobili u Dejtonu”, naglasio je Dodik.

On je naveo da su to su godinama radili visoki predstavnici i Ustavni sud BiH, ali je tome došao kraj.

“Republika Srpska je privržena slovu Ustava BiH i boriće se za njega. Ništa više od Ustava BiH, ali i ništa manje. Bošnjački nacionalizam umotan u frazu funkcionalne BiH neće proći i neka ne misle da ne shvatamo kakve planove pokušavaju da realizuju, i to sve po onoj staroj ‘drž'te lopova'”, zaključio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare