Politika

Dodik: Organizovano ćemo se braniti. Spreman zakon o suspenziji pravosuđa

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je održao press-konferenciju na kojoj je govorio o svemu o svačemu.

Prvo se hvalio kako RS ekonomski stoji super.

“RS ima bolje ekonomske podatke nego Federacija. Prosječna plaća veća je nego u Federaciji, jeftinija je struja u RS”, rekao je Dodik.

Pričao je kako investicije dolaze u RS, pa je naveo je kvardat nečega na Jahorini 10.000 KM a na Bjelašnici neka smiješna cifra.

Kaže da ekonomski bum RS neće spriječiti ni ‘lažni’ visoki predstavnik koji nešto prijeti.

Potom je počeo prijetiti zbog istrage koju vodi Tužilaštvo BiH za udar na ustavni poredak BiH, gdje je on prvoosumnjičeni.

“Pokušavaju se poduzati neke mjere za destabilizaciju RS. Svi koji rade u institiucijama, političke partije, poslanici apsolutno su slobodni da iznose svoje mišljenje i sada su oni napadnuti od politčkog ološa koji dolazi iz političkog Sarajeva. RS je činila sve u skladu sa Ustavom. Poslanici i svi drugi imaju politički imunitet i ne mogu da odgovaraju ni sudu ni nikome. O ovom slučaju se radi o političkom programu. Ponovo imamo jedan Sud i Tužilaštvo koje radi po nalogu političkog Sarajeva. Žao mi je što je opozicija upletena u ovo i hoće da kažu što nije udar na ustavni poredak što je tačno, a li opet udaraju na RS. Oni svjesno ili nesvjesno čine radnje koje idu za tim da opterete i idu na stranu onih koji žele da od ovog naprave slučaj”, naveo je Dodik.

Kaže kako tužioci tragaju za nekim rečenicama i da planiraju podići neke optužnice.

“Organizovano ćemo se braniti. U roku od mjesec dana ćemo imati zakone koje će regulisati pravosudni sistem. Zabranit ćemo njihovo djelovanje i rad, ne zbog ovog. Ovo govorimo godinama unazad. Učinit ćemo sve da se napravi pravosuđe koje je neutralno. Nikada nismo vjerovali da je to moguće u političkom Sarajevu. Političko Sarajevo je izgubilo živce. U kontinutiet se napada Srbija, Hrvatska, Rusija, Mađarska, Slovenija”, rekao je Dodik.

Kaže da je zakon o pravosuđu RS već spreman i da će, ako već nije, biti uskoro upućen u proceduru.

Ipak, Dodik kaže da će se odazvato na poziv Tužilaštva BiH.

“Sud i Tužilaštvo ne trebaju jer se zloupotrebljavaju. Zakon je već upućen ili će se uputiti u NSRS, to podrazumijeva diskvalifikaciju na podrčju RS. Niko nas u tome neće zasustaviti. Da se ne bi shvatilo da smo preplašeni, i ja sam taj koji će učestvovati u tom procesu. Spreman sam da odem, to je samo jedna lakrdija. Naravno, sve dok NSRS ne suspenduje to pravosuđe”, naveo je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Mehmedović za Raport o najavi da će biti uhapšen u RS: To su posljedni Dodikovi trzaji
11 mjeseci

[…] “O ovom slučaju se radi o političkom programu. Ponovo imamo jedan Sud i Tužilaštvo koje radi po nalogu političkog Sarajeva. Ovo su nelgalni Sud BiH i Tužilaštvo BiH”, naveo je Dodik. […]