Dodik: Osveta Srba nije i neće biti smrt, nego je veća od toga

2309

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se na skupu u Sremskoj Rači u Srbiji gdje je se obilježava 25. godišnjica od akcije “Oluja”. Dodik je kazao da želi poručiti narodu da će “sloboda trajati vječno”, prenosi N1.

Dodik je obraćajući se u Sremskoj Rači na obilježavanju 25 godina od akcije “Oluja” podsjetio na stihove Branka Ćopića u pjesmi “Na Petrovačkoj cesti”, napominjući da je tako Ćopić pisao o “zločinu fašista na Petrovačkoj cesti”.

On je podsjetio da su te 1995. godine “na Petrovačkoj cesti su ubijeni i šestogodišnji Jovica Drča, devetogodišnja Nevenka Rajić, Žarko Rajić od devet godina i Darko Vuković, koji je imao 13 godina”.

“Oni su stradali isto kao i mala Marija i o njima kao i o maloj Mariji piše Branko Ćopić. I Marija i Jovica i Nevenka i Žarko i Darko su nas zavjetovali! Zavjetovali su nas da ne smijemo dozvoliti da se takvo zlo opet ponovi bilo kom srpskom djetetu, zavjetovali su nas da Srbi nikada više ne smiju biti izbjeglice”, rekao je Dodik.

On je naglasio da osveta Srba “nije i neće biti smrt, nego je veća od toga.”

“Naša osveta je veća od toga, naša osveta je život, naša osveta je sloboda naša osveta je mir, a to je snaga veća od svakog zla. Naša osveta je i to što i danas postojimo i to što naš narod danas ima svoju slobodu u svojoj Republici Srpskoj i svojoj Republici Srbiji”, istakao je on.

“Zahvalni smo im za doprinos koji su dali u sredinama u RS, da im zahvalim za pomoć u izgradnji RS, da im kažem da ima raja bez rodnog kraja jer gdje god u RS da su to je njihov rodni kraj. Zajedno učinimo da bude naš i da zajedno gradimo naše države Republiku Srpsku i Srbiju. Kroz istoriju smo žrtvovali dosta za više ciljeve, zato danas stojimo slobodni i ponosni. Okupljeni oko želje za boljom budućnošću”, kazao je Dodik i dodao:

“Danas želimo da naš narod zna da će naša sloboda trajati vječno, da su Srbi snažni kao i ova rijeka, kao i Srbija koja raste i koja jača u koju smo zagledani smi mi Srbi koji živimo van Srbije. Zahvalan sam predsjedniku Vučiću što gradi takvu Srbiju”.