Politika

Dodik: Ovo je dokaz da Bošnjaci žele srušiti BiH

Nakon današnje redovne sjednice Predsjedništva BiH, medijima se obratio Milorad Dodik, koji je, između ostalog, napao način na koji funkcioniše Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

“Vidljivo je da na gotovo svim nivoima jedna vertikala koja ide iz SDA, od Predsjedništva, preko Vijeća ministara, odnosno Ministarstva vanjskih poslova BiH, djeluje mimo Ustava, pokušava da predoči da su to stavovi BiH, priključuje se raznim izjavama samo na bazi konsultacija između ministra i ambasadora, što nije predviđeno, jer Predsjedništvo mora donijeti odluku. Ja želim reći da Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, nisu donijeli nijednu odluku da se BiH pridruži bilo kakvim sankcijama Zapada protiv Rusije. To tako ostaje, nema nigdje nijednog dokumenta. Ovo je još jedan dokaz o svjesnoj, smišljenoj, antiustavnoj namjeri Bošnjaka muslimana da sruše Bosnu i Hercegovinu na način da se dodvoravaju Zapadu i da pokušavaju putem svojih ambasadora u diplomatskoj mreži da samo predoče svoje stavove”, kazao je Dodik.

Kazao je i kako je vidljivo “da su oni uzurpirali i zauzeli Ministarstvo vanjskih poslova BiH”.

“To je ostatak i vješto su iskoristili naslijeđeno, gdje među prvih šest ljudi nema nijednog Srbina i to je gospođa Bisera Turković vješto iskoristila i sve ove godine nije htjela da usaglasi nacionalnu strukturu i prema preporukama Predsjedništva BiH. Sad se vidi zašto to nije urađeno”, kazao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare