Vijesti

Dodik o izborima: Protivi se strancima u procesu, traži sjednicu Skupštine RS

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je provođenje izbora suvereno pitanje i da je zato nedopustivo što se u BiH želi uvesti međunarodna institucija koja bi se bavila ovim pitanjem.

“Jedno od nasuverenijih pitanja su izbori. Izbori su stvar domaćih procesa, međutim imamo praksu da neke institucije, kao što je iz SAD, putem eventulano potpisanog sporazuma, imaju pravo na uvid u biračke spiskove, finansiranje političkih stranaka, korištenje državnih resursa…To je prvi korak da bude uvedena potpuna kontrola u izborni proces, s ciljem manipulacije voljom naroda, što je neprihvatljivo”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima, prenosi Srna.

On je istakao da iza svega stoji Nacionalni demokratski institut /NDI/ koji je ”politički sponzor SDS-a i PDP-a”.

PROČITAJTE  Kako je kupio vilu na Dedinju? Cure informacije o istrazi protiv Dodika. Jedna rečenica mogla bi ga skupo koštati

“Sada se treba ući u izborni proces i da se napravi produžena ruka kako bi se spasavali njihovi ljubimci ovdje. Zato sam smatrao da je neophodno da konsultujem političke partije iz Srpske”, dodao je Dodik.

On je naglasio da su sve političke partije iz RS, osim SDS-a i PDP-a, rekle da je ovakva priča nedopustiva.

“Krajnja odluka je u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nisam protiv da izborni proces bude unaprijeđen, a prva stvar koju treba uraditi je da mandat pripada partijama, a ne pojedincima. Uputio sam juče zahtjev Narodnoj skupštini za posebnu sjednicu i očekujem da bude održana 7. ili 8. septembra”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare