Politika

Dodik ponovo prijeti: Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna, RS ima sve elemente države

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć je ponovo nastavio sa žestokom secionističkom i antievropskom retorikom.

Dodik je tako EU nazvao velikom prevarom koja se nudi ovim prostorima.

“Mislim da je EU za nas posljednjih 20 godina bila velika prevara, jer nam je stalno nudila rješenja i govorila morate to da uradite da uđete u Uniju, a to se nikada nije desilo. Mi smo davali neke naše nadležnosti, veoma smo to teško podnosili, a Evropa nam je samo ispostavljala nove račune. To će prestati poslije ovih izbora”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je kazao kako je RS praktički država, te da poštuje principe ljudskih prava, ali ne principe koje “Evropa podmeće”.

“RS ima teritoriju, stanovništvo koje bira demokratske vlasti, efikasnu izvršnu i zakonodavnu vlast. Pokazali smo da možemo da korespondiramo sa svima onima koji žele sa nama da razgovaraju, i u regionu i u svijetu. RS poštuje principe ljudskih prava, ali ne poštuje principe vladavine prava koje Evropa podmeće. Arogantnu briselsku nadobudnu administraciju, koja ovdje pokušava da nametne neke svoje iluzije od prije 30 godina, polako će prestati da ih uvažava”, kazao je Dodik.

Dodik je još jednom ponovio svoju prijetnju o raspadu BiH.

“Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna. Republika Srpska će u tom pogledu veoma jasno definisati svoje pravce”, zaključio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare