Vijesti

Dodik poslao Đokoviću patetično pismo: Tako daleko mogao je stići samo Srbin. I deportuju te jer si Srbin

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uputio je pismo Novaku Đokoviću koji je deportiran iz Australije.

Dodik je naveo da je Novak Đoković, od početka sportske karijere, za mnoge ljude na planeti, a za one RS posebno, bio i ostao mnogo više od sportiste.

“Dragi Nole, Srbi iz Republike Srpske su sa nestrpljenjem i nadom iščekivali dan i sat odluke. Iako u nadi da će konačna odluka biti pozitivna za tebe i da ćeš biti u prilici da po deseti put osvojiš turnir u Australiji i time odmah i zauvijek staviš tačku na diskisuiju ko je najbolji svih vremena. Za nas u Republici Srpskoj svako polemisanje o tome ko zaslužuje titulu najboljeg svih vremena je suvišno, jer si za nas, Nole, to nesumnjivo, Ti”, poručio Dodik u patetičnom pismu.

On je naglasio da je način na koji je Đoković pronio svijetom pozitivan glas i sliku o Srbima i postao uzor milionima mladih širom svijeta, za svaku je pohvalu i divljenje.

“Mi u RS, navikli na uskraćivanja prava svake vrste, navikli na razne nasrtaje na identitet, na sve moguće napade i etiketiranja najpogrdnijim imenima, u tvojoj pojavi i načinu na koji su poručio svijetu ko si i odakle si, odjednom smo postali važni, opet beskrajno ponosni i ubijeđeni da je samo Srbin mogao otići tako daleko i visoko, uz pomoć vlastitog truda, odlučnosti, vjere i sna. I tako će, Nole, ostati zauvijek!”, istakao je Dodik.

PROČITAJTE  Jeremić: Sve što Dodik radi na putu secesije ima Vučićevu podršku

On je ocijenio da su dešavanja u posljednjih desetak dana, od trenutka Đokovićevog ulaska u Australiju radi učešća na turniru Australijan open, sramota za institucije i pojedince države Australije i sve one koji podržavaju njihovo sraman stav i ponašanje.

“Ali, nisu na tvoju sramotu, Novače. Po ko zna koji put pokazao si od čega si sazdan! Pokazao si opet da si među najboljim sinovima koje je ovaj narod iznjedrio kroz vijekove. Za nas u Republici Srpskoj nema dileme da je na sceni politička odluka i da se dobrim dijelom puno toga u Australiji sramno izdešavalo jer si Srbin. Tim više je tvoja žrtva, sportska i lična, i tvoja postojanost i vjernost sebi, održana u trajanju cijelog sramnog i montiranog procesa, za nas još sjajnija i značajnija”, istakao je Dodik.

PROČITAJTE  Na sjednici CIK-a BiH bilo burno zbog stranke koja nosi ime zločinca Vojislava Šešelja

On je ukazao da je time što mu je nepravedno oduzeto pravo da se takmiči na australijskom turniru i osvoji ga po deseti, rekordni put, izgubio ne samo Novak kao sportista, već i naš narod, ali i sam turnir, svi Australijanci, a sigurno i svi pravdoljubivi ljudi svijeta, bez obzira da li poznaju i prate tenis i uspjehe Novaka Ćokovića ili ne.

“Ali, ono što smo svi u ovome sigurno dobili jeste potvđena svijest o veličini tvog talenta koji sije strah među rivalima, i svijest o veličini tvoje ličnosti koja će smoći snage da prebrodi čak i ovaj, jedan od najtežih i najzahtjevnijih mečeva tvoje karijere. Živ i zdrav nam bio, Nole! Želimo ti još puno trofeja i pobjeda na svim poljima!”, poručio je Dodik u pismu upućenom Novaku Đokoviću.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare