Politika

Dodik: Postavit ćemo šatore na granicama

Član Predsjedištva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović, ministrom zdravlja RS Alenom Šeranovićem i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

On je rekao da je situacija ozbiljna i da niko nema pravo da je ignorira.

“Virus je kod nas došao jer su naši državljani boravili i radili na zapadu. Oni koji se vraćaju su također potencijalni nositelji virusa i mi moramo da se odbranimo. Nisu stranci zaraženi u BiH, nego naši ljudi. Često su nažalost naši ljudi koji rade u inostranstvu bez zdravstvenog osiguranja. I sada neke države naše ljude uslovljavaju i tjeraju nazad”, rekao je Dodik.

Zaključak je da se zbog koronavirusa situacija i strogost kontrole na granici BiH mora promijeniti.

“Predlažemo da se na granicama uspostave naselja sa šatorima za naše građane koji će tu boraviti 14 dana. Karantin neće biti fokusiran na vozače kamiona i autobusa koje ćemo tretirati na poseban način. Za ovo sam dobio podršku druga dva člana Predsjedništva”, rekao je Dodik.

Kako bi se šatori što prije podigli, rekao je on, angažirat će se i pripadnici Oružanih snaga BiH. Do sljedeće sedmice, vjeruje Milorad Dodik, šatorska naseljaće biti postavljena, a očekuje se i postavljanje karantinskih objekata na aerodromima.

“Čekaju nas teških mjesec i pol dana. Smanjit će nam se ekonomija, bit će problema”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare