Politika

Dodik pozvao mlade da ostaju i bore se za RS: ‘Kada odete negdje daleko tamo ste niko i ništa’

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini, nakon izborne konferencije Mladih socijaldemokrata (MSD), da ova politička partija ima omladinski pogon, veoma svjestan potrebe političkog organizovanja i metodologije koja to obezbjeđuje, te poručio da mladi ljudi treba da jačaju patriotsku svijest i bore se za RS po njihovoj mjeri.

"Moja generacija se borila za Republiku Srpsku onako kako je bilo moguće, a oni treba da se bore za Republiku Srpsku po njihovoj mjeri", rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je cilj da mlade generacije budu posvećene kreacijama u političkom smislu - jedinstvom, programskim ciljevima, aktivizmom i svime što je danas rečeno tamo.

"Generacija u otadžbinskom ratu i mi koji smo poslije toga rukovodili Republikom Srpskom bili smo suočeni sa puno izazova, mnogo problema, puno neprijateljskog okruženja i sa puno toga što smo nosili iz prošlosti. Želimo da mlade generacije oslobodimo toga", naglasio je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre manifestacije "snage i moći SNSD-a, koja se ogleda u okupljanju".

"Ta snaga se ogleda u činjenici da smo ovdje, kod mladih, u našoj partiji obezbijedili strukturu koja je jedinstvena, jednoglasno je izabrala Glavni odbor, novog predsjednika mladih", rekao je Dodik.

On je rekao da je ponosan i da su mladi SNSD-a dali već nekoliko ministara, načelnika, gradonačelnika.

"Mi smo od 44 opštine u gotovo 30 imali ljude od 35 do 38 godina što govori o tome da je organizovanje rada u ovakvoj strukturi apsolutno korisno i može da posluži i društvu, i mladoj generaciji danas", naglasio je Dodik.

On je čestitao Ivoni Pejanišović, koja je danas izabrana za predsjednicu Mladih socijaldemokrata, navodeći da je pokazala programsko jedinstvo na ciljevima koji su veoma osmišljeni i danas predočeni.

"Mogu da joj zamjere i ozbiljne političke konstrukcije koje danas imamo na ovim prostorima u pogledu ozbiljnosti, pristupa temi, složenim programskim ciljevima i svemu što sam danas vidio i bio oduševljen", istakao je Dodik.

On je rekao da očekuje da Ivona i njen tim na najpraktičniji način predlažu i od državnih organa traže realizaciju politika za jačanje prije svega patriotske svijesti kod mladih ljudi, povećanje stepena obrazovanja, da se kroz obrazovnu strukturu eliminišu sve dekadencije iz prošlosti, da se kreiraju politike koje će više ohrabriti mlade da žive na ovim prostorima.

"Moje uvjerenje je da je ovo najbolje mjesto i za mlade. Kada odete negdje daleko, tamo ste niko i ništa", rekao je Dodik.