Politika

Dodik progovorio o navodnoj tuči s Lukačem. Kaže da nije mogao prije jer je imao problema sa zubima

Nakon što je Nebojša Vukanović, opozicioni zastupnik u NSRS objavio da su se Milorad Dodik i Dragan Lukač potukli, komentera je stigao i od lidera SNSD-a.

Reakcija je stigla nakon nekoliko dana šutnje, a Dodik je objasnio i zašto se nije oglašavao da tu priču demantira.

“Nikakve tuče nije bilo. Ja sam bio u prilici ili neprilici da sam tih dana posjećivao zubara pa sam imao te probleme koji su uobičajni. Izmišljotina koja ne vrijedi komentara. Meni je impozantno kako ljudi izmišljaju i uživaju. Pa se ponose time i ne odustaju. To je potpuna laž”, rekao je Dodik.

“Zar mislite da bi Lukač ostao ministar da se to desilo? Koliko ja znam Lukač je u Rusiji. To je takva vrsta podvale da čovjek ne može da vjeruje. Da li ima potrebe da uopšte komentarišem ovo pitanje u javnom diskursu? Danas samo izmišljaju lažu”, naveo je Dodik.

Sukob je navodno nastao zbog akcije MUP-a u kojoj su uhapšeni i određeni inspektori koji su navodno bili povezani s Dodikom. O toj akciji, Dodik navodni nije imao pojma što je izazvalo nesuglasice između njega i ministra unutrašnjih poslova RS.

“Jedna vrhunska akcija – malo je MUP-ova koji se obračunavaju sa svojim pripadnicima, koji sarađuju sa kriminalnim strukturama. Imam snage da to radimo, i dalje ćemo raditi i onda se pojave priče o sukobu, nikakvih sukoba nema”, dodao je Dodik.Povezani postovi: