Vijesti

Dodik: Provjerili smo, tačno je da Ranko Debevec ima drugi identitet u Španiji

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH potvrdio je danas da predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ima drugi identitet u Španiji, o čemu je Raport već pisao.

Dodik je, naima, kazao kako se na sastanku s Matthew Palmerom razgovaralo i o neefikasnosti pravosuđa.

“Veoma sumnjiva uloga predsjednika Suda BiH koji je pribavio sebi pravo da on određuje službi koga da prati i prisluškuje, to je tema koje su demokratske zemlje davno završile. Predsjednik Suda bio je u sumnjivim aranžmanima sa ranije osuđivanim licima u Federaciji i da je primao neke predmete kao vid mita i korupcije vezano za sudske presude. Taj čovjek danas određuje i daje saglasnost vjerovatno uslovljen činjenicom i saznanjem da to postoji, da se svako sluša po Bosni i Hercegovini tako da je to naravno stvar koja treba da bude riješena”, rekao je Dodik.

On je kazao da postoje indicije iz pravosudnih institucija da se protiv Debevca vode postupci.

“Taj predsjednik Suda daje neograničeno moć jednom Osmici (direktor OSA-e Osman Mehmedagić) da prisluškuje. Sada ću vam reći nešto što je možda nepoznato u javnosti, radi se o čovjeku, dakle predsjednik Suda, koji je državljanin Španije i ima špansko ime i prezime koje nije prijavio kada se prijavljivao ovdje. Mi smo to provjerili kod španskih vlasti”, kazao je Dodik.

Raport je ranije objavio kako se vode istražne radnje protiv Ranka Debevca zbog kriminalnih koruptivnih radnji. U sklopu te istrage se provjerava nekretnina koju Debevec ima u Španiji i dvojni identitet.

Detalje čitajte ovdje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare