Politika

Dodik se obrušio na američkog senatora: Kao da nismo bili na istom sastanku. Dao je komentar koji skoro da nema veze sa stvarnošću

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obrušio se na američkog senatora Chrisa Murphya ustvrdivši da ovaj zvaničnik, koji je bio jučer u Sarajevu, dezavuira javnost.

“Dao je komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom jučerašnjeg sastanka i za koje postoje uredno vođene zabilješke. Kao da nismo bili na istom sastanku.

Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran”, rekao je Dodik.

Inače, Murphy je jučer kao da Dodik planira i prijeti uspostavom paralelnih institucija u RS i da bi to moglo dovesti do sukoba.

Dodik je rekao da kad god dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD, probudi se nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

“Na žalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste, medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u cjelini”, zaključio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare