Politika

Dodik se obrušio na Konakovića, pa ponovo rekao da bi ga SAD mogle ‘fizički eliminisati’

Milorad Dodik danas je održao press-konferenciju na kojoj je govorio o brojnim temama.

Na pitanje novinarke ATV-a kako komentira to da EU i SAD pozivaju na sankcije samo njemu i Vladimiru Putinu.

Govoreći o tome, Dodik se obrušio na predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića.

"Pa više tih prizivanja sankcija vidim ovdje u drugom dijelu BiH nego na nekim drugim nivoima. I prije tog zasjedanja, a ja nisam bio slavodobitan i nije mi palo napamet da likujem poslije, ja sam govorio da ta politika neće proći", rekao je Dodik pa nastavio:

"Ako je neko razočaran, a ja nisam veseo, onda su razočarani ovi u FBiH. Pa čak neki tamo kažu… ja se nisam ni sreo u političkom životu, tog Konakovića ja sam sreo u nekom košarkaškom životu, a iza mene stoji uspiješan klub u RS, a iza njega jedan propali evropski gigant Košarkaški klub Bosna. Samo se u tome razlikujemo i po tome se nešto znamo, on kaže neću se rukovati s Dodikom. A otkud on zna da ja hoću s njim. Ako već o tome pričamo.

A to su stvari za zagrijavanje i igranje s običnim ljudima. Sankcije to neće riješiti. Ne osjećam se odgovornim i krivim za te frustracije. Šta je dobila Amerika od toga i šta može da dobije. Može da ide dalje da me fizički eliminišu ili na drugi način da me sklone. Ja nastavljam dalje da provodim svoju politiku", rekao je Dodik.