SB
Kriminal

Dodik stigao u Tužilaštvo BiH. Javnosti će se obratiti u Istočnom Sarajevu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH stigao je danas u zgradu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Naime, kako je najavljeno Dodik će u Tuđilaštvu dati izjavu kao osumnjičeni u predmetu “Pavlović banka”. On će dati izjavu o kupovini vile na Dedinju u Beogradu.

Dodik je najavio da će održati konferenciju za medije u 13 sati u Istočnom Sarajevu.

Podsjetimo, riječ je o predmetu “Pavlović banka” koji je vezan za vilu u beogradskom naselju Dedinje, koju je Dodik kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Iako je tvrdio da je vilu platio novcem od kredita, ispostavilo se da je kredit u Pavlović banci podigao tek godinu kasnije, 27. juna 2008. godine, što je nametnulo opravdanu sumnju da je kredit poslužio kao pokriće.

U medijima je Dodik nekolicinu puta tvrdio da je navodno podigao kredit od “Pavlović banke” kako bi platio vilu, ali se ispostavilo da je, opet navodno, kredit uzeo tek godinu kasnije nakon njene kupovine – 27.06.2008. godine, kada je on odobren.

Nedavno je za Raport o tome govorio i advokat Dušan Tomić. Kazao nam je da Dodik otkriven te da je to pokušao prikriti fiktivnim kreditom, a ratu je plaćao Pavlović iz svog džepa.

“Još od prvog dana sam rekao da su se stekli uslovi za hapšenja Milorada Dodika i to 2016. godine. Radi se o profesionalnom kriminalcu, koji je zloupotrijebio svoj moć i političke funkcije. Napljačkao se da je to strašno. Uništio je Slobodana Pavlovića. Zastupao sam ga, međutim on mi je otkazao punomoć preko televizije Dnevnika RS jer je Dodik to tražio. Kada je Dodik otkriven, on je to pokušao prikriti fiktivnim kreditom, a ratu je plaćao Pavlović iz svog džepa, to ja znam”, naveo je nedavno Tomić za naš portal.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare