Politika

Dodik suzdržan neće da proglasi pobjedu iako tvrdi da vodi ogromnom razlikom

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je da su izbori provedeni u redu i korektno.

“Rezultati su dobri. Što se tiče člana Predsjedništva BiH pobjeda Željke Cvijanović i čestitam. Što se tiče predsjednika RS mi se trudimo da damo tačne podatke. Mi nismo oni koji dajemo podatke pa da se sutra kajemo. U ovom trenutku je značajna prednost i mi mislimo da je nedostižna”, rekao je Dodik.

“Apsolutno je nedostižna razlika. U ovom trenutku ne mogu ni sam da kažem da je ovo pobjeda, ali imajući u vidu sve tendencija. S druge strane imamo neozbiljne ljude. Zahvaljujem se svima u SNSD-u. U Banjoj Luci smo napravili rezultat koji nas zadovoljava”, naveo je Dodik.

On je kazao da SNSD što se tiče poslaničkih lista dobiva više nego sve druge partije zajedno.

“Naši brojevi su daleko veći. Nema razloga da sumnjamo da može biti ugrožen rezultat za predsjednika RS. Ponovo ćemo vam reći rezultat za pola sata, sada smo došli da prekinemo špekulacije. Mi ćemo priznati legitimni rezultat”, naveo je Dodik.

“Onog trenutka kada je razlika bila 1.000 glasova ona više nije padala. Mislim da ću imati razliku od 40.000 hiljada. Ona je nedostižna, ali ne želimo još da je proglašavamo, želimo da sačekamo. Čestitam Željki, ostvarila je veliki rezultat”, kazao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare