Vijesti

Dodik uputio NSRS zahtjev za zaštitu vitalnog entitetskog interesa

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske izjave druga dva člana Predsjedništva zbog kojih je pokrenuo zaštitu vitalnog entitetskog interesa, saopćeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Zaštita vitalnog entitetskog interesa odnosi se na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara i Ministarstva unutrašnje sigurnosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija i izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika /PISA/ u 2021. godini.

U saopćenju se dodaje da je zahtjev pokrenut i zbog izjave o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS u 2021. godini.

Dodik je ranije najavio da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske opet pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa jer su na sjednici Predsjedništva, kako je rekao, druga dva člana Šefik Džaferović i Željko Komšić glasali za, a on protiv prihvatanja formiranja međunarodne monitoring grupe koja bi se bavila kvalitetom srednjeg obrazovanja u BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare