Vijesti

Dodik: Uzalud Sarajevo čeka da se Biden parkira u BiH. Nema te sile koja će ukinuti RS

“Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u Vašingtonu Joe Biden “parkirati u BiH” šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće desiti”, kazao je Milorad Dodik za Sputnjik. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da nema te sile koja će ukinuti Srpsku.

“Najveća vojna pa i finansijska operacija nije uspjela da uništi Srpsku i napravi BiH. Јer ona naprosto nema kapacitet da bude država. Prije će se Srpska odvojiti u teritorijalnom i političkom smislu nego što će BiH postati ono što hoće oni koji sada prizivaju Bidena”, kazao je Dodik.

“Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod pokušat ćemo da u budućim decenijama na najbolji mogući način odredimo svoj status, a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema – misle ako se ne priča neće se ni desiti. Mi u Republici Srpskoj vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod”, poručuje Dodik.

PROČITAJTE  Plenković iz Bruxellesa: Upozorio sam na stanje u BiH i na djelovanje Milorada Dodika

“Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je – nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i Republike Srpske i pravo da odlučujemo o svom statusu, da kao i svi narodi svijeta imamo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN. U međuvremenu, borba za ekonomski razvoj i što bliskiji odnos sa našim prijateljima”, rekao je Dodik.Povezani postovi: