zgroženi Dodikovim spotom milorad dodik portret na tamnoj pozadini
Politika

Dodik: “Vjerujem u samostalnost RS. Imamo višu prosječnu platu od FBiH”

Milorad Dodik je izjavio da i dalje “vjeruje u samostalnost Republike Srpske, jer Bosna i Hercegovina neprestano pokazuje nesposobnost”.

On je naglasio da neće dopustiti da se srpski narod nađe ponovo u podređenoj poziciji kao ranije, poput stradanja od ustaša u Jasenovcu i drugim stratištima, prenosi RTRS.

Dobre komšije

“Volim svoj narod i uvijek ću, ne mrzeći druge. To nikako nije jeres”, rekao je Dodik za Televiziju UNA.

On je ponovio da je nemoguće ostvariti unitarnu BiH, te da treba stremiti ciljevima da svi konstitutivni narodi u BiH zajedno žive kao dobre komšije, a ponovio je i da želi mir i stabilnost, te dobro svim ljudima.

On je podsjetio da je “BiH zemlja pod moranje čije je opstajanje definisano uz pritisak stranaca, kao i da nije željeno mjesto za mnoge, pa i brojne Bošnjake koji smatraju da je u njihovu korist i pod utjecajem stranaca ovdje moguće održati status kvo”.

Dodik je naglasio da je u Predsjedništvu BiH nastupao s ciljem da se smanji međunarodni intervencionizam i nametanje rješenja sa strane i da se sve dovede u ustavni okvir, u čemu je, smatra, uspio, “iako su dva muslimanska predstavnika u Predsjedništvu BiH bila protiv njega”.

“Štitio sam čak i muslimanske interese smatrajući da oni ne treba da budu konfrontirani sa druga dva naroda u BiH. Nažalost, nismo napravili ništa”, rekao je član Predsjedništva BiH iz RS.

On je naglasio da je spriječio sve što se htjelo nametnuti, da nije oklijevao da iskoristi sva prava, napomenuvši da “muslimani u BiH ne žele dogovor već dominaciju i eliminaciju Srba i Hrvata kao konstitutivnih naroda”.

“Kod njih nema razlike o ovom pitanju ni u vlasti, niti opoziciji”, rekao je Dodik.

On je ponovio da “stranci misle da u BiH mogu raditi šta hoće, što pozdravljaju druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, a to sve govori da je BiH nemoguća”.

“Stranci nas smatraju ljudima nižeg reda. Kažu da se nepotrebno sukobljavam sa Njemačkom. To uopšte nije nepotrebno, jer su prije godinu počeli da govore da sam ja problem zato što nisam pristao na Christian Schmidta”, naveo je Dodik.

Nudio novac

On je rekao da je “Bakir Izetbegović pozvao SDS i PDP, a nekima nudio i novac za promjenu vlasti u Republici Srpskoj što su neki prihvatili”.

“Mirko Šarović je na ovo pristao i koristio neke benifite. Nemam pravo da kao izabrani zvaničnik ovog naroda ignorišem trenutnu, niti istorijsku situaciju”, kaže Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska od postojanja sada najbolja, da ima najveći broj zaposlenih, izvršava sve obaveze, pokrivenost uvoza-izvoza je 81 odsto, dok je za vrijeme vlade Mladena Ivanića to bilo 34 odsto.

“Imamo višu prosječu platu od Federacije BiH, a sjećate se kako je Izetbegović prije dvije godine posprdno govorio o manjem entitetu. Zagarntovana plata je viša u Srpskoj za 150 KM od FBiH”, podsjetio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare