Politika

Dodik: Za nas Srbe Drina nije granica. Ona je kičma i bit će sve jača

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Gradišci da su “srce i misli Srba iz RS uvijek upereni prema sunarodnicima, posebno onim na Kosovu koji su diskriminisani, ne samo od Albanaca, već i međunarodne zajednice”.

On je ustvrdio da je međunarodna zajednica na Kosovu skrojila okvir koji nije primjeran za Srbe, njihov identitet i slobodu.

“Tako su pokušavali i ovdje u RS. Kada su je morali priznati po Dejtonu, 25 godina su RS pokušavali napraviti praznom ljušturom u kojoj ona ne bi imala nikakvu snagu. Uvijek su nam govorili da je Drina granica, a za nas Srbe ovdje – ona je kičma. Da bi bila kičma mora da ima nešto što nosi, a Drina nosi jedinstvo Republike Srpske i Srbije”, rekao je Dodik.

PROČITAJTE  Dević dobacivao Konakoviću, on mu poručio: Dok sam se ja sve pitao u SDA i odlučivao...

On je ukazao da Drina samo formalno služi Bošnjacima da onemoguće da se urade zajednički projekti, ali i istakao da će i to proći.

“A, ta kičma će ojačati i nositi sve ono što jeste okupljeno oko Srba, našeg identiteta i slobode”, naglasio je Dodik.

On je rekao da je će RS uvijek pomoći Srbe na Kosovu, “koje neki stalno pokušavaju da otmu od Srbije”.

“Neki moćnici su rekli da oni imaju pravo na to, a onda nama u RS kažu da ne smijemo da govorimo o tome i da kažemo da je BiH naša domovina. Moja otadžbina su Republika Srpska i Srbija i tako je za 99 odsto Srba koji žive na ovim prostorima”, poručo je Dodik.

PROČITAJTE  SDA-ovcima nije jasno što će MUP-u KS helikopter, Katica objasnio: Trebamo li čekati odobrenje iz RS?

Dodik je poručio Srbima sa Kosova da je RS i njihova kuća, gdje će uvijek biti dočekani na najbolji način.

“Uvijek ćemo biti tu da podijelimo iskustva u borbi, jer je naša borba slična. Ta borba mora da bude dugotrajna i uporna i posvećena cilju”, kaže Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare