Dodik je poručio da je RS stvorena bez ijedne ljudske žrtve, te da u tom trenutku nije imao drugog izbora, i da Srbi nikoga da vrijeđaju
Politika

Dodikova odvratna tvrdnja na ‘svečanoj akademiji’: RS je stvorena bez ijednog pucnja, bez ijedne žrtve

U Banjoj Luci je u toku “svečana akademija” povodom neustavnog dana RS. Njoj prisustvuju zvaničnici ovog entiteta, predsjednik RS Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi RS…

Prisutni su i članovi Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te, kako javlja Srna, “zvanice iz javnog, društvenog i političkog života RS, BiH i Srbije”.

Dodik je ustvrdio da je “RS stvorena bez ijedne ljudske žrtve”

Kaže da je “srpski narod RS proglasio u miru, bez ijedne ljudske žrtve”, te da u tom trenutku nije imao drugog izbora ukoliko je želio opstati na ovim prostorima.

“Nijedan pucanj se nije čuo u vremenu formiranja RS. Nudili smo razne pristupe da sačuvamo mir, a neki su govorili da su spremni da žrtvuju mir za BiH. Da su Srbi tada htjeli BiH, sada bi Srba ovdje bilo u malim postotcima”, rekao je Dodik u Banjoj Luci.

On je dodao da “sada Srba ima malo u Federaciji BiH” i da ih je i to malo opstalo zahvaljujući RS i Srbiji.

“Govore nam da ne možemo da obilježavamo dan RS 9. januara. Nema naroda na svijetu kojem neki sud određuje kada mu je stvorena država, pa neće ni nama ovdje. Znamo kada smo je formirali”, poručio je Dodik.

On je kazao da Srbi i RS nikada nisu i ne žele nikoga da vrijeđaju.

“Čestitam dan RS 9. januar, dan kada smo sa ponosom donijeli tešku, a rekao bih tada i neizvjesnu odluku o formiranju RS”, istakao je Dodik, prenosi Srna.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare