Politika

Dodikova učenica poručila Izetbegoviću: Ne diži nacionalne tenzije da bi povratio vlast u Sarajevu

Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kazala je da će se 9.januar slaviti dok je srpskog naroda te da to ne može osporiti politika SDA.

Naime, ona je za Srnu prokomentirala izjavu predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića koji je, kako navodi, kazao da je "ukinuo 9. januar kao diskriminatorski", poručila da "nema tog suda niti sile koja može izbrisati 9. januar koji će se slaviti dok je srpskog naroda".

"Nas, mlade generacije ne možete ubijediti da Republika Srpska nije nastala 9. januara 1992. godine, jer to je defakto", rekla je Vulić za Srnu i dodala da je "9. januar više od praznika, nešto što se nosi u srcu".

Također, je Izetbegoviću kazala:

"Ne diži nacionalne tenzije da bi povratio vlast u Sarajevu, iskreno se, a ne deklarativno uhvati u koštac sa korupcijom čiji su dio i kadrovi SDA. Na osnovu izjava poput 'prestat će 9. januar' ili 'Ustavni sud BiH odlučit će po apelacijama SDA' lider Bošnjaka Bakir Izetbegović gaji nade da će stranci 'magijom' rješavati njihove probleme, bez razgovora i dogovora unutar BiH uvažavajući sve okolnosti", kazala je Sanja Vulić.