Vijesti

Dodiku uručen Orden: Nisam mogao da spavam od uzbuđenja

Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici uručen je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Dodiku je Orden uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Nisam mogao da spavam od uzbuđenja. Nosiću ga sa ponosom, kao pripadnik istog naroda iz Republike Srpske. Zajedno sa Vučićem izgradili smo Srbiju, ali i Republiku Srpsku. Ona je moćnija, bolja, politički jača. Imao sam priliku da sarađujem i sa ranijim rukovodstvima Srbije, ali ovo je najbolji period saradnje. Drago mi je što se ovo dešava na Vidovdan, koji povezuje naš narod od davnina”, rekao je Dodik.

Navodi kako ovo priznanje doživljava kao njegovu ljubav prema Srbiji, i dodaje da je ono posvećeno svim njegovim saradnicima.

Ovo najveće priznanje Srbije do sada su, između ostalih, primili ruski i kineski predsjednik Vladimir Putin i Si Đinping.

Orden Republike Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009. godine, Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije, a uveden je 2010. i dodjeljuje se predsjednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod.

Orden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića. Sastoji se od ogrlice, ordenskog znaka i zvijezde, prenosi RTRS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare