Film

Dodjele Oscara: Zvanice pristižu na crveni tepih

Dodjela najprestižnijih filmskih nagrada Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti održava se u noći s nedjelja 25. na ponedjeljak 26. aprila. Prijenos je moguće pratiti na zvaničnom YouTube kanalu Američke filmske akademije i na kanalu ABC Newsa. Ceremoniju uživo prenosi i BHRT.

Nakon veoma izazovne godine za filmsku industriju, zbog epidemioloških razloga Oscari se nisu održali u tradicionalnom terminu krajem februara. Uz to, organizatori htjeli su izbjeći zamke virtualnog programa pa se dodjela održava uživo, a osim u Los Angelesu, posebni programi organizirani su u Londonu i Parizu.

U kategoriji najboljeg stranog filma nominiran je potresni film o genocidu u Srebrenici bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić.

Italijanska pjevačica Laura Pausini otvorila je ciklus izvedbi pjesama koje su nominirane za najbolju pjesmu iz filma. Pausini je u pratnji Diane Warren izven pjesmu “Io si” iz filma “La vita davanti a sé”. Zvanice su počele pristizati na crveni tepih.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare