Vijesti

Dogovorena saradnja Federalnog ministarstva za pitanja boraca i Grada Bihaća

Pomoćnik ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, koji je po ovlaštenju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine trenutno na čelu tog federalnog ministarstva, danas je u posjeti Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK).

Prilikom sastanka s bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem obećao je podršku u realizaciji nekoliko važnih projekata i obilježavanju značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

-Razlog posjete je obilježavanje godišnjice pogibije jednog od devet narodnih heroja Adila Bešića, a iskoristili smo priliku i za razgovor o saradnji i podršci federalnog ministarstva u nekim planiranim projektima.

Dogovorili smo zajedničko učešće u izgradnji šehidskog turbeta Adila Bešića, rekonstrukciju spomen-obilježja na Gradskom mezarju Humci, kao i podršku obilježavanju značajnijih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata na području Unsko-sanskog kantona – kazao je Terzo.

PROČITAJTE  U toku sjednica Vlade USK-a : Na dnevnom redu nekoliko važnih tema

Gradonačelnik Fazlić za narednu godinu najavio je i organizaciju prigodnog obilježavanja trideset godina od organizacije otpora, kao i osnivanja Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

-Izuzetno sam zahvalan gospodinu Terzi zbog obećane podrške, jer svi moramo biti ponosni na ono što je prilikom odbrane države uradio Peti armijski korpus, odnosno na časno i bespoštedno ratovanje svih njegovih pripadnika.

Iduće ćemo godine tridesetu godišnjicu od osnivanja herojskog korpusa obilježiti na poseban način, a evo imat ćemo i finansijsku pomoć Federalnog ministarstva za pitanja boraca – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Potvrđeno je i kako će Bihać naredne godine biti domaćin centralne svečanosti u okviru obilježavanja Dana dobitnika najviših ratnih priznanja – Zlatnih ljiljana.

PROČITAJTE  Besplatna škola alpskog i nordijskog skijanja za učenike novosarajevskih osnovnih škola


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare