Region

Doktorica Vukićević upozorava: Alarmantno je. Djevojci od 20 godina korona zacementirala pluća. Ovo je najteži slučaj

Djevojka koja ima samo 20 godina zaražena je koronavirusom i hospitalizovana je na intenzivnoj njezi u covid bolnici u Batajnica.

Direktorica covid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukićević rekla je da je djevojka u veoma kritičnom stanju.

“Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste to što djevojka nije vakcinisana. Stara je samo 20 godina, apotekar je iz Beograda i nema nijednu pridruženu bolest. Ona nema pluća na koja diše. Za ovih 18 meseci, koliko se borimo sa virusom, nismo imali teži slučaj mlade osobe oboljele od koronavirusa”, kazala je zabrinuta doktorica Adžić Vukićević za RTS i dodala:

“Riječ je o progresivnom stadijumu covid 19 infekcije, zbog čega ona praktično diše samo lijevim vrhom pluća. Njena pluća su u ovoj bolesti zacementirana”, istaknula je ona.

PROČITAJTE  Patrijarh Porfirije: Postojanje Republike Srpske je djelo pravde, za hrišćane je pravedno ono što je utemeljeno na istini

Prema njenim riječima, ono što ljekare jako brine jeste to što je delta soj takav, a preko 90 odsto hospitalizovanih pacijenata nije vakcinisano.

“Ne znam više koju poruku i apel treba da pružimo da smo krenuli lijepo da se vakcinišemo, sad bi svima na redu bila treća doza kao što je većina od nas primila. Sigurno do ovakvog scenarija ne bi došlo. Ovo nije epidemija, ovo je požar. Ovo je mnogo gore nego 4. decembra 2020. godine, kada smo se otvorili”, naglasila je dr Adžić Vukićević objašnjavajući da od pojave prvih simptoma do prijema u bolnicu treba pet do sedam dana, a da ovakva klinička slika kao kod ove dvadesetogodišnje djevojke nastaje u prosijeku oko devet dana.

PROČITAJTE  Objavljen snimak kako Vučić diktira objavu za svoj Instagram: Suzana, piši...zapeta


Povezani postovi: