Vijesti

Dovadžija objavio konačne rezultate za Općinu Ilijaš: Pobijedio je

Amar Dovadžija, kandidat Četvorke za načelnika Općine Ilijaš, objavio je na svom Facebooku konačne rezultate lokalnih izbora.

Kako je naveo, rezultate mu je dao Velid Fazlić, iz Općinske izborne komisije. Prema tim inforamcijama stanje je sljedeće:

Amar Dovadžija 4884
Akif Fazlić 4842

“Danas je Predsjednik OIK Ilijaš, nakon višednevnog iščekivanja, iznio konačne rezultate sa redovnih biračkih mjesta u javnost.

Naime, sve što su građani, koji su se danima okupljali ispred zgrade općine, zahtjevali od gosp. Fazlića ustvari je bilo izjašnjavanje o konačnom rezultatu prebrojanih glasova od izbornog dana, koji su poznati od nedjelje, prema kojima je Amar Dovadžija u značajnoj prednosti. Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem COVID i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: “Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu, Dovadžija Amaru”.

Velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom 4. dan poslije izbora. Hvala svima na podršci, do pobjede”, napisao je Dovadžija na FB.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare