Politika

Dragan Čović dobio prijetnje smrću

U ponedjeljak 21.03.2022. godine na Facebook stranici Županijskog odbora HDZ BiH Zeničko-dobojskog kantona osvanula je prijetnja smrću upućena Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH i predsjedatelju Doma naroda PS BiH te lvi Tadiću, predsjedniku ŽO HDZ BiH ZDŽ i predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH, saopćeno je iz HDZ-a.

“Prijetnja smrću se događa u ozračju kada se ulažu napori da se izmjenama Izbornog zakona implementiraju presude Ustavnog suda BiH i Suda za ljudska prava i kojima je potrebno osigurati jednakopravnost hrvatskog naroda i legitimno predstavljanje u institucijama Federacije BiH i BiH.

Posljedica je to neuspjeha pregovora o izbornoj reformi jer bošnjačka strana ne želi da se odrekne majorizacije i preglasavanja malobrojnijeg hrvatskog naroda, ali ujedno je i pokazatelj u kojem pravcu se može razvijati politička i sigurnosna situacija ukoliko se ne riješe ključni problemi u Bosni i Hercegovini”, navode iz HDZ-a.

U saopćenju se dodaje kako ovo nije prvi put da se predsjedniku HDZ Čoviću i Tadiću prijeti smrću zbog političkog angažmana i borbe za politička prava i ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

“Podsjećamo da je 2011. godine prijetnja smrću i realizirana pokušajem ubojstva kada je eksplodirala podmetnuta bomba pod automobil Ive Tadića ispred zgrade Skupštine Zeničko dobojske županije.

Slučaj je prijavljen nadležnim tijelima MUP-a Zeničko-dobojske županije od kojih očekujemo da u što kraćem vremenu otkrije počinitelja i poduzme sve radnje u skladu sa zakonom”, dodaje se.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare