Dragan Stevanović Osmorka SDP Nermin Nikšić
Politika

Dragan Stevanović stao u odbranu Karić i poslao brutalno pismo ruskom ambasadoru

Nakon što se Ruska ambasada okomila na gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, u njenu odbranu stao je Dragan Stevanović.

Ambasada Rusije zamjerila je Karić sadržaj Sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa Kijevom koji je potpisan u Briselu.

Dragan Stevanović, koji je dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, objavio je otvoreno pismo.

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani gospodine Kalabuhov,

Ako nešto zna, gradonačelnica grada Sarajeva i GV Grada Sarajeva znaju napraviti razliku između stradanja nedužnog naroda i fašističkih zločina izroda tog istog naroda .

U živom su sjećanju građana Sarajeva fašistički zločini srpskih, ukrajinskih pa i ruskih fašista koji su djelovali po nedužnim građanima moga grada.

To nam ne daje za pravo, i to nikada nismo činili, da zločine fašista iz bilo kojeg naroda poistovjećujemo s cijelim narodima. Naravno i unutar bošnjačkog naroda je bilo fašista.

Za nas je fašista i fašistička ideologija neprijatelj ma iz kojeg naroda dolazio.

Zato se otvoreno i svakodnevno borimo protiv veličanja Busuladžića, Pandže, Đoze, Francetića, Pavelića, Mihajlovića, Kalabića, Ljotića, Nedića i mnogih drugih osvjedočenih fašista.

Znaćemo se boriti i protiv benderovaca i vrangelovaca. Znate li i Vi napraviti tu razliku? Ili je za Vas sasvim normalno veličati Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike, a osuđivati fašiste iz drugih naroda?

Mi imamo podjednaku, nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi ?

Solidarišemo se sa građanima i gradovima koji trpe zločin i torturu. To je naša dužnost nakon svega što smo kao grad prošli za one čuvene četiri godine opsade i herojskog otpora.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare