Politika

Drama u Banjoj Luci: Mladić zaražen koronavirusom prijetio da će skočiti s petog sprata

U Banjoj Luci je večeras došlo do incidenta kada je jedan mladić prijetio da će skočiti sa petog sprata studentskog centra koji se koristi kao izolatorij, javlja N1.

Informacije kažu da je jedna osoba koja je zaražena koronavirusom, a smještena u studentski centar Nikola Tesla prijetila da će skočiti sa petog sprata.

Radi se o mladiću koji je bio smješten sa majkom u novi izolatorij, i nakon kratke incidente situacije je reagirala policija i pregovarački tim. Oboje su pod nadzorom, kako je rečeno.

Pacijent zaražen koronavirusom obratio se BN televiziji i ispričao svoja nimalo lijepa iskustva u vezi s procedurama liječenja ove bolesti. Tvrdi kako od dana kada je otpušten kući, nije pozvan, niti posjećen od strane nadležnih zdravstvenih radnika, a nije mu nakon utvrđivanja da je zaražen virusom korona urađen novi test.

U Pitanju je David Radujković iz Banje Luke, koji je, kako kaže, na UKC RS primljen 19. marta ove godine, zbog povišene temperature, kašlja i bolova u grudima. Istog dana je testiran i utvrđeno je da je zaražen koronavirusom i od tada se nalazi u kućnoj izolaciji.

BN televiziji se obratio, jer tvrdi da nije ispoštovana procedura i terapija koja mu je napisana u otpusnoj dijagnozi. Naime, u otpusnom pismu jasno piše da u slučaju pozitivnog nalaza na SARS Cov-2 ili Covid-19, pacijentu trebaju biti urađena dva kontrolna brisa u razmaku od sedam dana od trenutka kada je nalaz izdat.

Taj rok, kako Radujković tvrdi, je prošao, a niko od nadležnih ga nije pozvao niti mu je urađen bris. Njemu je, kao i ostalim pacijentima iz Banje Luke koji su bili pozitivni na virus korona rečeno da će biti smješten u SC „Nikola Tesla“.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare