Vijesti

Drama u Mostaru: Uhapšeno 18 navijača Zrinjskog. Pronađeno kamenje, palice, suzavac

U Mostaru se sinoć odigrala prava drama. Naime, policija u Mostaru je u kasnim večernjim satima oko 22 sata i 30 minuta uhapsila grupu huligana. Kako nam je rečeno huligani su uočeni na Bulevaru, a uhapšeni su na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog. Kako nam je rečeno uhapšeno je 18 navijača Zrinjskog. Krenuli su da prave probleme, što je uznemirilo građane.

Građani su pozvali policiju, koja je odmah reagirala.

“Grupu nepoznatih osoba koje su narušavale javni red i mir. Policija je sustigla te legitimirala. Utvrđeno je da se radi o Ultrasima, navijačima Zrinjskog. Svim prijestupnicima je uručen prekršajni nalog. Policija je postupila sukladno zaključnim procesima”, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na mjestu hapšenja bilo je prisutno više policijskih ‘marica’ te patronalnih vozila koji su spriječili potencijalni sukob huliganskih grupa ili devastaciju grada.

Kako je za Raport rečeno kod uhapšeno 18 navijača Zrinjskog je pronađeno kamenje, baklje, palice i suzavac.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u Mostaru se desio incident nakon kojeg je navodno jedan navijač Zrinjskog u kritičnom stanju.

Sve se dogodilo iznenada. Najžešći navijači Zrinjskog, njih nekolicina upali su u Donju Mahalu te počeli paliti baklje i praviti nered, što je uznemirilo lokalno stanovništvo koje je prema informacijama do kojih je došao naš portal, spontano počelo izlaziti iz kuća, pa je nastao opšti metež.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare