Sport

Drama u svjetskom fudbalu: BiH više nikada neće ni igrati Mundijal?

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin kritikovao je ideju da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine.

Kako prenose engleski mediji, glavni zagovornik te “revolucionarne promjene” je bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger, koji je u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) šef globalnog razvoja.

“UEFA može da odluči da neće učestvovati u takvom projektu. Mislim da do toga ipak nikad neće doći jer se potpuno kosi sa fudbalskim principima. Igranje velikog turnira svakog ljeta je ubijanje igrača. Osim toga, Svjetsko prvenstvo bi se poklapalo sa Svjetskim prvenstvom za dame i sa Olimpijskim igrama. To nema smisla. Svjetsko prvenstvo je toliko gledano i toliko popularno baš zato što se igra na svake četiri godine. Nadam se da će se u FIFA neko dozvati pameti”, izjavio je Čeferin.

PROČITAJTE  Odluka FIFA-e zgrozila navijače BiH: Zmajevi više nikad neće igrati na Svjetskom prvenstvu?

U prevodu, ovo znači da bi UEFA mogla da povuče svoje članice iz takmičenja pod okriljem FIFA, što dalje glasi – BiH, kao i sve ostale evropske reprezentacije, mogle bi da ostanu bez odlaska na Mundijal.Povezani postovi: