Sport

Dramatičan apel predsjednika Dinamo Zagreba: Uskoro nećemo moći igrati na Maksimiru

Sjednica redovne Skupštine GNK Dinamo je održana jučer, a predsjednik “Modrih” Mirko Barišić izrazio je, između ostalog, izrazio zabrinutost zbog lošeg stanja stadiona Maksimir.

Barišićevo izlaganje na temu stadiona je izgledalo kao dramatičan apel, jer je rekao kako Dinamo neće moći igrati na Maksimiru ukoliko se ništa ne promijeni.

“Ideja za novi stadion prihvaćena je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći igrati na Maksimiru. Ako klub nema adekvatan stadion, morat će prestati igrati. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, već smo išli sami pripremiti plan prema kojem bismo samostalno realizirali ideju. Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svjetlo.

Dinamo je jedan od rijetkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine. Trebamo riješiti i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao kroz to vrijeme izgradnje novog stadiona te da se omogući za to vrijeme trening-kamp za Dinamovu školu.

Bez grada to ne možemo napraviti. Za tri, četiri godine imali bismo krasan i savremeni stadion koji bi omogućio da je Dinamo s pravom u vrhu evropskog fudbala”, rekao je Barišić, prenosi “Index”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare