Dražen Žerić Žera odmarao u Sarajevu. Šta je kupio supruzi?

594

„Crvena jabuka“, jedna od najpopularnijih pop grupa u regiji, krajem oktobra prošle godine objavila je novi album „Tvrđava“. Dražen Žerić Žera i ostali članovi tako su jedan od rijetkih bendova u regionu koji su u vrijeme pandemije koronavirusa predstavili novi muzički materijal.

Dvadeset i drugi album s petnaest novih pjesama osvojio je simpatije publike, a popularni Žera posljednjih mjeseci intenzivno promovira Cd u BiH, Hrvatskoj, Srbiji… Svaki slobodan trenutak Žerić koristi za dolazak u rodno Sarajevo. Prilikom posljednjeg boravka u njemu najviše vremena je proveo sa prijateljima i saradnicima Mirkom Šenkovskim Geronimom, koji je većinski autor na albumu „Tvrđava“, te Dinom Muharemovićem koji na ovom projektu potpisuje kompozicije „Ostat ću te željan“ i duet sa Alenom Hrbinićem „Šta kad poljubaca nema“. Žerić, Šenkovski i Muharemović zajedno su proveli nekoliko sati u studiju, a potom su otišli u kupovinu kako bi prigodnim poklonima obradovali svoje ljepše polovine.

Naime, ovaj muzički trio je posjetio „English home“ u Bingo City Centru, gdje su pronašli zanimljive sitnice za svoje domove. Zadovoljni kupovinom, ponovo su se vratili muzičkim temama i planovima za naredne mjesece.