Region

Dritan Abazović: Bakir Izetbegović 2016. godine došao je da Bošnjake ubjeđuje da trebaju s Milom. Svi su u zajedničkom biznisu

Ne vjerujem Đukanoviću! Sve što priča, biva suprotno! Njegova politika je doživjela brodolom! Godinama, čak i decenijama će trajati njegova demontaža. Ko god je s njim sarađivao, doživio je ili potpuni krah ili je postao isti, kazao je sinoć u intervjuu za Face televiziju Dritan Abazović.

“Ulazimo u vlast s prosrpskim strankama i bit će po principima koje sam im ja postavio!”.

Senad: A, zašto ne uđete u vlast sa Đukanovićem i njemu postavite te uslove i principe?

Dritan: Ako ne bude po mom, i po našim principima, idemo u opoziciju!

Ovo je nečija igra! Prijete mi! Nije me strah! Najopasnija su dva narkokartelska klana koja su međunarodno poznata; Kavački i Škaljarski!

Senad: Čiji su klanovi?

Dritan: Jedan je državni!

Nisam ličan! Zapamtio sam to što je rekao da sam bitanga! Šta misli, da je nedodirljiv?! Istrage će voditi do određenih ljudi! Nije me zvao. Milo mora otići s mjesta predsjednika! On misli da može raditi šta god hoće samo zato što je Milo Đukanović. Ne mora nam on biti meta, meta je njegov sistem.

Vučić taktički nije čestitao. Bakir Izetbegović 2016. godine došao je da Bošnjake ubjeđuje da trebaju s Milom. Niko ne treba da se miješa u unutrašnja pitanja. Svi su u zajedničkom biznisu, Vučić i Đukanović imaju poslovne veze, oni su najbolji prijatelji.

Ako ne bude išlo, kaže Abazović, tražit ćemo nove modalitete, ni u jednom nema Đukanovića!

Ovdje nema nikakve apokalipse! Stizale su mi poruke koje su naručene. Manja tenzija je u Podgorici nego u Sarajevu. Ljudi se sada osjećaju slobodno. Ovo je bila šok terapija koja se morala desiti. Jedini lijek je da odu u opoziciju.

Da sam se bavio politikom u Sarajevu, bavio bih se na isti način, kao u Crnoj Gori, to je nepopularan način”, kazao je Dritan Abazović, dodajući da je dok je živio u Sarajevu, gledao svaki Centralni dnevnik, te da je to bio obavezni ritual!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare