Sport

Dudić: Imenovao sam novog kapitena, vidi se manjak samopouzdanja u ekipi

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana konferencija za medije povodom početka priprema za novu sezonu.

Ekipu sada vodi Feđa Dudić, koji je prije nekoliko sedmica imenovan novim trenerom, a on se danas obratio javnosti.

“Zahvalio bih se na povjerenju. Sigurno da je to obaveza i izazov. Znam da ova ekipa može puno više, to sam rekao i jučer igračima“, rekao je Dudić na početku, a potom navijačima obećao pomak, prenosi SCSport.

“Obećavam pomak. Već od prvog kola vidjet ćemo neko drugo Sarajevo. Napravili smo i neku rekonstrukciju tima, bili su korektni i igrači koji odlaze. Moramo povući crtu. Prvu utakmicu igramo 23.6. protiv Iskre iz Danilovgrada koja je bila četvrta u Crnoj Gori. Želim jake prijateljske utakmice.”

Ubrzo će Sarajevo odigrati jednu prijateljsku utakmicu na Koševu, a na tome je insistirao upravo Dudić.

“Insistirao sam da igramo na Koševu prijateljsku. Ne trebamo igrati zatvorene utakmice. Pritisak ti treba da znaš šta možeš. U Sloveniji ćemo igrati s TSC-om”, rekao je doskorašnji strateg Veleža i zatražio podršku od navijača:

“Daj da 90 minuta dajemo podršku, a da zviždite na kraju.”

Istakao je da je na treningu odmah vidio manjak samopouzdanja kod igrača.

“Vidjelo se na treningu da postoji manjak samopouzdanja. Ali mislim da će dobiti dobitnički mentalitet. Meni je svaki rezultat bitan, uključujući i prijateljske utakmice. Ovdje je spoj dobrih individulaca, ali nije bio tim. Na tome ćemo najviše raditi, da budemo tim.”

Potom je otkrio da je za novog kapitena ekipe imenovao Asmira Suljića, dok će Andrej Đokanović biti zamjena.

“Odredio sam da će Suljić biti novi kapiten, njegov zamjenik Đokanović. Moja produžena ruka u svlačionici biti će Ahmetović, imamo ga u planu za stručni štab“, zaključio je Dudić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare