Duet na dva kontinenta: Nova pjesma „Srčanog udara“ i Žanila Tataja Žaka

37

Rijetki su spremni ispričati svoju životnu priču, a bend „Srčani udar“ u novoj pjesmi svodi je na ljubav prema ženi. Nakon divlje Merry, „Priča života mog“ pripovijeda o djevojci koja, iako je zastrašujuća i „ledi krv u žilama“, povezana s tamnim silama, s darkerskim stilom i neobičnim hobijima, ostaje nečije sve.

Pjesma „Priča života mog“ je predstavljena danas, a dio je nadolazećeg sedmog studijskog albuma „Sve ili ništa“ ovog kanadskog sastava. U njoj nastavljaju da spajaju dobre glasove, note i kontinente.

Žanil Tataj Žak, nekadašnji vokal „Divljih jagoda“ s početka 90-tih godina, ostvaruje drugu saradnju sa „Srčanim udarom“ na ovoj pjesmi, za koju je muziku, tekst i aranžman radio lider benda Dejan Đurković Englez. S obzirom na odličan odjek prvog dueta, nema sumnje da će „Priča života mog“ taknuti srca istinskih ljubitelja rock zvuka.

“Ovaj duet Žaka i pjevača „Srčanog udara“ Bobana Vitasa je po stilu i zvuku uklopljen namjenski da odgovara ovim pjevačima, s prepoznatljivim tonom „Srčanog udara“ i njihovog “Luisiana Rock” stila. Iako smo spot radili na dva kontinenta, uspjeli smo da dobijemo dojam kao da je on rađen na istoj lokaciji”, govori Dejan Đurković iz „Srčanog udara“ čiji rad možete pratiti na oficijelnoj stranici grupe www.srcaniudar.com

Iako isprepletena tamnim motivima, što je istaknuto i u tonu i u vizualizaciji, pjesma je i dalje ljubavna, ali na jedan magičan način.