Politika

Dunović: HDZ kukavički odlučio biti politički nasilnik nad demokratijom i građanima BiH

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović ocjenjuje da je današnjim potezom HDZ pokazao šta misli o građanima BiH.

– Posebno su pokazali šta misle o dijelu građana, odnosno Hrvatima, iza kojih se sklanjaju. Oni žele da svi Hrvati ili glasaju za HDZ ili da nemaju mogućnost da izađu na izbore. Glasanjem protiv odluke kojom su se trebala obezbijediti sredstva za održavanje izbora, ministri iz HDZ-a, ne samo da su prekršili zakon i Ustav, već su se kukavički odlučili biti politički nasilnici nad demokratijom i građanima Bosne i Hercegovine – navodi Dunović u saopćenju za javnost.

Poziva visokog predstavnika da donese odluku o osiguranju sredstava za održavanje izbora, a glasače da konačno osude politike blokada, politike jednoumlja i politike sigurnosne destabilizacije države.

-Danas su, bez imalo ustručavanja, ministri iz HDZ-a pokazali da su oni nosioci takvih politika u Vijeću ministara. Sve ovo još jedan je pokazatelj da nakon održavanja izbora hitno moramo mijenjati Izborni zakon i smanjiti mogućnost blokada, posebno onih koje provode stranke sa ne više od četiri posto glasova građana- navodi Dunović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare