Politika

Dunović opet zalijepio Vulina: Vi ste sramota! Ko je poturčen, a ko nije, tu priču ostavite za kafanu i svoje ‘intelektualce’

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović odgovorio je danas na najnovije izjave ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina, ponovno ga pozivajući da Bosnu i Hercegovinu ostavi na miru.

“Ministre Vulin, vi ste sramota za zemlju koju predstavljate. Vaša hoštaplerska retorika, nacionalistički ugao iz kojeg posmatrate svijet oko sebe i duboka iskompleksiranost nisu vrijedni dalje rasprave – navodi Dunović u odgovoru na Vulinove insinuacije.

Dunović, istovremeno, podsjeća da je Kabinet potpredsjednika Federacije BiH glavni inicijator i finansijer idejnog rješenja spomenika na Kazanima, uz opasku da Vulina treba da bude sram i stid što licitira sa nevinim žrtvama.

“Na vašu žalost, nećete još dugo moći, jer Sarajevo ima snage da se izdigne iznad toga i spomenik će biti napravljen! Ne sjećam se da ste ikada došli na Kazane, pa da vam objasnim da je u Sarajevu vođena časna borba za odbranu grada i države. Mi razlikujemo zločince od heroja”, ističe Dunović u odgovoru.

Potpredsjednik Federacije BiH se ukratko osvrnuo i na dio Vulinove izjave koja se tiče ličnog identiteta.

“Ko je poturčen, a ko nije, e tu priču ostavite za kafanu i svoje ‘intelektualce’ čiji je kapacitet jednak vašem. Bosna i Hercegovina je toliko velika, široka i bogata ljudskim vrijednostima da niko ne treba da mijenja vjeru, samo treba da voli svoju domovinu i da želi dobro svima. I kao sto rekoh, odbijte od BiH”, poručio je Dunović u odgovoru na najnoviji Vulinov medijski istup, saopćeno je iz Dunovićevog kabineta.

Vulin je, nakon reakcije Dunovića na njegove izjave o “srpskom svetu”, kao i Dunovićeve konstatacije “da Vulinu nije jasno da Republika Srpska ne može biti država”, iznio niz insinuacija na račun potpredsjednika FBiH, optužujući ga “da govori o RS ono što mu SDA kaže”, te prozivajući ga u vezi sa spomenikom na Kazanima i u kontekstu ličnog identiteta, rekavši, između ostalog, “Radujem se što Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o RS-u kao da jeste”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare